Kjernesterk og smidig

Treningen alle bør gjøre - en god kombo!

Beskrivelse

Kjernetrening:

For mange av oss er kjernemuskulaturen skrudd av store deler av dagen. Dette kan du gjøre noe med!

Kjernemuskulaturen er bærebjelken i kroppen vår og inkluderer blant annet bukmusklene og musklene rundt ryggsøylen. En sterk kjernemuskulatur er viktig for å stabilisere, opprettholde hverdagslig funksjon og reduserer risiko for skade. Musklene bør trenes på lik linje som de resterende musklene i kroppen vår. 

 Smidighetstrening:

Stiv som en stokk! Vi lever i en verden med mye stillesitting, noe som kan gjøre muskler og ledd stive og mer utsatt for skader og vondter. Bevegeligheten blir også naturlig redusert med alderen. Å trene mobilitet vil gi deg en kropp som tåler hverdagslige bevegelser bedre og minsker faren for skader. Fordelene med bevegelighetstrening/mobilitet er at det øker bevegeligheten i muskler og ledd, og gir økt fleksibilitet. Treningen alle bør gjøre for å oppnå funksjonell smidighet.

Mål

Kjernetrening - styrke bukmusklene og musklene rundt ryggsøylen, med hensikt å stabilisere og styrke kroppen og bedre holding og balanse.

Smidighetstrening, tøying og dynamisk stretching er «all trening med et spesifikt formål om å øke mobiliteten i et ledd og kjeder av ledd».

Hovedeffekt

Sterkere kjernemuskulatur, økt bevegelighet, stabilitet, balanse, og avspenning.

Målgruppe

Passer for alle.

Organisering

«Følg meg-/herme metoden» med fokus på individualisering.

Varighet

60 minutter

Sted

Bedriftsidrettens lokale i Elgestergt 2 (lys brun murbygning). Inngang mot Øya Helsehus

Treningsperiode

uke 47 til og med uke 50/2023

Antall økter

4 økter

Tidspunkt

Mandager kl 18.30-19.30

Pris og Påmelding: klikk her

Har du spørsmål om gruppetimen og påmelding, send en epost til sissel@bedriftsidretten.no

Ved deltakelse på flere grupper får man 25% på den billigste gruppen. Ta kontakt med may-britt.stokke@bedriftsidretten.no for å få tilsendt refusjonsskjema etter at du har meldt deg på ønskede grupper. Frist for refusjon er en uke etter påmelding.